Over Carlack

Als vertegenwoordiger van Technokar van Hees uit Barendrecht bezocht Dhr van Schayk de automaterialen groothandels in Limburg, Brabant en Zeeland. Hier kwam hij al jaren het product Carlack 68 tegen. Je kunt wel zeggen dat eind jaren negentig dit product bij alle autoshops en automaterialen groothandels te vinden was.

Het verkoopsucces van dit Duitse product in Nederland was voor een groot deel in handen van Dhr. Bob Cohen van de firma BOCO. Vanaf 1994 bezocht Dhr van Schayk iedere 2 jaar de Automechanica in Frankfurt. Al jaren stond Dhr. Reckling in dezelfde hal met zijn eigen Mercedes de demonstratie te doen.

U heeft hem wellicht zelf ook al eens deze demonstratie zien doen, met het in brand steken van de motorkap en met een blok teer grote zwarte vegen maken. Vervolgens deze weg te halen met Carlack68 en er daarna water overheen te gooien om te laten zien hoe dit wegloopt. Ook iedere 2 jaar vroeg Dhr van Schayk of Technokar van Hees de import konden doen van dit product.

Tot het jaar 2000, toen mede door het overlijden van Dhr. Cohen, de omzet in Nederland dermate terug was gelopen, was Dhr. Reckling bereid tot een gesprek.  Dhr. Reckling kwam naar Barendrecht en Technokar van Hees werd importeur van Carlack68 voor Nederland.

Na het faillissement in 2004 van Technokar van Hees kwam aan de verkoop in Nederland een einde In 2006 heeft Levico B.V. de draad weer opgepakt en opnieuw begonnen met de verkoop van Carlack68 producten in Nederland.

Na 2 goede jaren kwam de toenmalige eigenaar van Carlack met nieuwe voorwaarden voor het importeur schap die dermate hoog waren dat het niet verantwoord was hieraan te voldoen.

 

Het bloed kruipt waar …..

Toch kon Dhr van Schayk in 2020 zijn oude liefde niet loslaten en heeft opnieuw inmiddels met de nieuwe Zwitserse eigenaar contact gezocht en is opnieuw begonnen aan een avontuur om het merk Carlack68 in Nederland op de kaart te zetten.